Lehet kerek vagy töltött, vékony vagy vastag, zöldségekkel, sonkával, ananásszal vagy éppen tenger gyümölcseivel megrakott, mindettől függetlenül szinte mindenki szereti és fogyasztja világszerte. Még a legapróbb településeken is van legalább egy pizzéria, a zsúfolt nagyvárosokban pedig pizzafutárok hada szállítja házhoz ezt az Itáliából származó ínyencséget. A számtalan variáció közül a feltétek tobzódása a Négy évszak pizzán a leglátványosabb.
Ha a hűvös ősz beköszöntével otthoni kísérletezésre adjuk a fejünket, bátran válasszuk a Four Season pizzának vagy Pizza Quatro Stagione-nak is nevezett fajtát. A feltétek kiválasztásánál hagyatkozzunk nyugodtan a fantáziánkra, mivel ennek a pizzafajtának a lényege, hogy négy cikkelyre osztja a tésztát. Egyetlen szabályra érdemes csak odafigyelni: negyedenként más-más színű feltét kerüljön a pizzalapra, ezzel szimbolizálva a négy évszakot. Így húsimádó és vegetáriánus egyaránt kedve szerint kreálhat ínycsiklandó fogást magának.
Ha pedig a pizzarendelés mellett döntünk, akkor nehéz választás elé állítjuk magunkat. A feltétek éttermenként eltérőek lehetnek. A szolid sonka, gomba, kukorica, brokkoli variációtól kezdve egészen a csirkemell, kukorica – sonka, bab, erős paprika – gomba, kolbász, füstölt sajt – darált hús kánaánig terjed a kombinációk sora.