A hétköznapi rohanásban, vagy a rohanást követő esti pihenés alkalmával mi sem egyszerűbb, mint pár kattintással rendelni valami finomat. Viszont, ha jó az idő és van pár szabad óránk, hívjuk fel a barátokat és menjünk ki a szabadba főzni valamit! A két sztenderd bográcsoson kívül - bizonyára mindenki kitalálta, hogy a gulyásra és a paprikás krumplira gondolok - van még olyan étel, ami úgy kezdődik, hogy "Végy egy üveg bort". Ilyen a slambuc is. Segítünk, hogy kell elkészíteni...
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg fűstöltszalonna
1 fej hagyma
1 kk pirospaprika
3-4 db zöldpaprika
6-7 db közepes burgonya
30 dkg lebbencstészta
só
bors
Elkészítése:
Végy egy üveg vörösbort, bontsd fel és koccints a főzőtársakkal! :)
És ami utána következik:
A hagymát finomra vágjuk ,a zöldpaprikát felszeleteljük, a szalonnát is felkockázzuk.
Amikor már a bogrács felmelegedett beletesszük a felszeletelt szalonnát,kiolvasztjuk,és egy kicsit megpirítjuk,de ne égessük meg, vegyük ki a töpörtyűt és rakjuk el későbbre. A zsírba beletesszük a lebbencstésztát, kicsit megpirítjuk, majd ezt is kiszedjük. A maradék zsírom a hagymát üvegesre pároljuk. A bográcsot levesszük és a pirospaprikát úgy tesszük bele, mert egyébként a megégne. Belerakjuk a zöldpaprikát, a kockára vágott burgonyát, a kiszedett, megpirított lebbencstésztát a szalonnával, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk főni. Ha a levét elfőtte, nem keverjük,csak rázogatjuk kb 32-szer. Akkor lesz jó, ha sz edény falától elválik. Lehetőleg kis bográcsokban szervírozzuk.